Կրեկերներ եգիպտացորենի և բրնձի առանց գլյուտենի
Եգիպտացորենի ալյուր առանց գլյուտենի | 100 գ |
Բրնձի ալյուր առանց գլյուտենի | 50 գ |
Սոդա | 2 գ |
Աղ | 4 գ |
Թթվասեր | 80 գ |
Կարագ | 80 գ |
1. Խառնել TM Garnec առանց գլյուտենի եգիպտացորենի ու բրնձի ալյուրնեը, ավելացնել աղն ու սոդան, կարագը և խմորը խառնել մինչև փխրուն զանգված ստանալը:
2. Ավելացնել թթվասեր և հունցել առաձգական խմոր։
3. Խմորը ծածկել թաղանթով և դնել սառնարան 30 րոպեով:
4. Սառեցված խմորը գրտնակել յուղաթղթի վրա 5 մմ հաստությամբ շերտով։
5. Կտրել կրեկերների ձևով և անցքեր անել դրանց մեջ։
6. Տեղափոխել ջեռոց և թխել նախապես մինչև 190°C տաքացրած ջեռոցում 10-15 րոպե։