Աջարական խաչապուրի առանց գլյուտենի
| Ունիվերսալ ալյուր առանց գլյուտենի 600գ | 180 գ |
| Ձու | 1 հատ |
| Սոդա | 3 գ |
| Աղ | 4 գ |
| Բուսական յուղ | 10 գ |
| Կեֆիր | 150 գ |
| Սուլուգունի | 220 գ |
| Ձվի դեղնուցներ | 1 հատ |
1. Ալրային խառնուրդը մաղել, ավելացնել բուսայուղ և ձու։
2. Ավելացնել աղ, սոդա եւ կեֆիր, հունցել խմոր։
3. Սուլուգունին քերել։
4. Խմորը բաժանել մի քանի մասի։ Գրտնակել 1-1,5 սմ հաստությամբ օվալաձև լոշիկների, եզրերի երկայնքով լցնել միջուկը, եզրերը փաթաթել դեպի կենտրոն։ Ձևավորել նավակներ, լցնել դրանք մնացած միջուկով։
5. Թխել նախապես 190 ° C տաքացրած ջեռոցում 10 րոպե, ցանկության դեպքում դեղնուցը լցնել նավակի կենտրոնում և թխել ևս 10 րոպե։














