Բազմահատիկային հաց
Ալրային խառնուրդ Bread-Mix B 1կգ | 400 գ |
Հնդկաձավար | 20 գ |
Ալրային խառնուրդ Mix It Dunkel - Mix It Rustico 1կգ | 80 գ |
Ջուր | 400 մլ |
Չզտված ձիթապտղի ձեթ | 10 գ |
Չոր խմորիչ առանց գլյուտենի | 10 գ |
Աղ | 5 գ |
Շաքարավազ | 1 թեյի գդալ |
• Չոր խմորիչը լուծել տաք ջրի մեջ և խառնել շաքարավազի հետ։ Թող խմորիչը մի քանի րոպե ակտիվանա, մինչև մակերեսի վրափրփուր առաջանա։
• Լցնել ամբողջ ալյուրը, ավելացնել խմորիչով ջուրը և խառնել։ Մի քանի րոպե հետո ավելացնել աղու կարագ, նորից հունցել և խմորից գունդ պատրաստել, ծածկել սրբիչով և թողնել խմորը 2 ժամ հասունանա։
• Խմորը գրտնակել, փաթաթել և գունդ պատրաստել։ Վրան լցնել հնդկաձավար։
• Դնել թավայի վրա։
• Մակերեսին խաչաձեւ կտրվածք անել եւ թխել 200° տաքացրած ջեռոցում 60 րոպե։
• Հանել ջեռոցից և թողնել սառչի։