Շերտավոր խմորի բաղադրատոմս
Ալրային խառնուրդ Bread-Mix B 1կգ | 375 գ |
Աղ | 1 պտղունց |
Ջուր | 180 գ |
Դեղնուց | 2 |
Կարագ՝ կտրատած | 150 գ |
Կարագային խառնուրդի համար
Կարագի կտորները խառնել ալյուրով, մինչև ամբողջ ալյուրը միաձուլվի։
Նախնական խառնուրդը գրտնակել 10 սմ երկարությամբ գլանի ձևով։
Փաթաթել սննդային թաղանթով և թողնել սառնարանում առնվազն 1 ժամ։
Խմորի համար.
Սկզբում հեղուկ բաղադրիչները արագ խառնել, ապա ավելացնել մնացած բաղադրիչները։ Հարել այնքան, մինչև ստացվի միատարր խմոր։
Խմորին գլանի տեսք տալ և հարթեցնել։
Փաթաթել թաղանթով և պահել սառնարանում մինչև ամբողջովին սառչի։
Դրանից հետո խմորը գրտնակել այնպես, որ ստացվի մոտ 8-10 մմ հաստությամբ քառակուսի։
Այնուհետև կարագի խառնուրդը գրտնակել նույն քառակուսի ձևով և հաստությամբ, ինչ խմորը:
Խմորի գրտնակելուց հետո մնացած ալյուրը հեռացնել և մեջտեղում դնել կարագի զանգվածը։
Այնուհետև խմորի բոլոր կողմերը ծալել դեպի կարագի խառնուրդի կեսը և նրբորեն սեղմել:
Խմորը գրտնակել մեկ ուղղությամբ (Ուշադրություն. Խմորը երբեք չպետք է բարակ լինի 8-10 մմ-ից)։
Խմորի մեջ շերտերն արդեն պետք է ստանալ ծալելով և գրտնակելով։ Հիմնական խմորը փաթաթվում է կարագի խառնուրդի հետ միասին, որն այնուհետեւ առաջացնում է շերտեր։ Խմորը գրտնակել և ծալել երկու անգամ։
Խմորը փաթաթել սննդային թաղանթի մեջ և թողնել սառնարանում առնվազն 20 րոպե։
Խմորը սառչելուց հետո ծալել ևս երկու անգամ և նորից դնել սառնարանը ևս 20 րոպե:
Խմորն այժմ կարելի է փաթաթել ըստ անհրաժեշտության: (Ուշադրություն, խմորը պետք է միշտ լինի 8 մմ հաստությամբ):
Խորհուրդ է տրվում թխել օդափոխիչի ռեժիմով 210°C (վերին/ներքևի ջերմաստիճանը 220°C) մի քիչ գոլորշու հետ։ Թխելու ժամանակը կախված կլինի տորթի չափից։ Սակայն խմորի գույնը դրա պատրաստ լինելու ցուցանիշն է։