Շերտավոր խմորի բաղադրատոմս

Ալրային խառնուրդ Bread-Mix B 1կգ 375 գ
Աղ 1 պտղունց
Ջուր 180 գ
Դեղնուց 2
Կարագ՝ կտրատած 150 գ

Կարագային խառնուրդի համար

 

Կարագի կտորները խառնել  ալյուրով, մինչև ամբողջ ալյուրը միաձուլվի։

 

Նախնական խառնուրդը գրտնակել 10 սմ երկարությամբ գլանի ձևով։

 

Փաթաթել սննդային թաղանթով և թողնել սառնարանում առնվազն 1 ժամ։

 

Խմորի համար.

 

Սկզբում հեղուկ բաղադրիչները արագ խառնել, ապա ավելացնել մնացած բաղադրիչները։ Հարել այնքան, մինչև ստացվի միատարր խմոր։

 

Խմորին գլանի տեսք տալ և հարթեցնել։

 

Փաթաթել թաղանթով և պահել սառնարանում մինչև ամբողջովին սառչի։

 

Դրանից հետո խմորը գրտնակել այնպես, որ ստացվի մոտ 8-10 մմ հաստությամբ քառակուսի։

 

Այնուհետև կարագի խառնուրդը գրտնակել  նույն քառակուսի ձևով և հաստությամբ, ինչ խմորը:

 

Խմորի գրտնակելուց հետո մնացած ալյուրը հեռացնել և մեջտեղում դնել կարագի զանգվածը։

 

Այնուհետև խմորի բոլոր կողմերը ծալել դեպի կարագի խառնուրդի կեսը և նրբորեն սեղմել:

 

Խմորը գրտնակել մեկ ուղղությամբ (Ուշադրություն. Խմորը երբեք չպետք է բարակ լինի 8-10 մմ-ից)։

 

Խմորի մեջ շերտերն արդեն պետք է ստանալ ծալելով և գրտնակելով։ Հիմնական խմորը փաթաթվում է կարագի խառնուրդի հետ միասին, որն այնուհետեւ առաջացնում է շերտեր։ Խմորը գրտնակել և ծալել երկու անգամ։ 

 

Խմորը փաթաթել սննդային թաղանթի մեջ և թողնել սառնարանում առնվազն 20 րոպե։

 

Խմորը սառչելուց հետո ծալել ևս երկու անգամ և նորից դնել սառնարանը ևս 20 րոպե:

 

Խմորն այժմ կարելի է փաթաթել ըստ անհրաժեշտության: (Ուշադրություն, խմորը պետք է միշտ լինի 8 մմ հաստությամբ):

 

Խորհուրդ է տրվում թխել օդափոխիչի ռեժիմով 210°C (վերին/ներքևի ջերմաստիճանը 220°C) մի քիչ գոլորշու հետ։ Թխելու ժամանակը կախված կլինի տորթի չափից։ Սակայն խմորի գույնը դրա պատրաստ լինելու ցուցանիշն է։

Զամբյուղ

Զամբյուղը դատարկ է

Ընդամենը

0 դրամ

Դիտեք ձեր զամբյուղը