Ցորենի ալերգիան և ցելիակիան բոլորովին տարբեր բաներ են։ Այնուամենայնիվ, քանի որ ցելիակիան պայմանավորված է օրգանիզմի արձագանքով գլյուտենի՝ ցորենի մեջ պարունակվող սպիտակուցի նկատմամբ, այդ երկու հասկացությունները կարող են շփոթել:
Ցելիակիան ալերգիա չէ. դա աուտոիմուն հիվանդություն է, որի դեպքում օրգանիզմը հարձակվում է գլյուտենի վրա հակամարմինների օգնությամբ և վնասում է աղիների լորձաթաղանթը: Բացի այդ, ի տարբերություն ցորենի ալերգիայի, ցելիակիան մշտական է: Բուժման միակ միջոցն է խիստ առանց գլյուտենի սննդակարգի պահպանումը։
Գլյուտեն չպարունակող շատ ապրանքներ նույնպես հարմար են ցորենի ալերգիա ունեցող մարդկանց համար, բայց ոչ բոլորը: Ընդհակառակը, որոշ մթերքներ չեն պարունակում ցորեն, բայց հարմար չեն ցելիակիայով տառապող մարդկանց համար, քանի որ գլյուտենը առկա է նաև այլ հացահատիկներում, մասնավորապես՝ գարու և տարեկանի մեջ: