Ֆոկաչա առանց գլյուտենի
Ալրային խառնուրդ «Բրնձի հաց» | 1 տուփ |
Տաք կաթ | 130 մլ |
Ձու | 2 |
Ձեթ | 4 ճ․ գ․ |
Ջուր | 150 մլ |
Ցանկացած համեմունքներ | մի քիչ |
Ցանկացած բանջարեղեն | մի քիչ |
Խմորի համար բոլոր բաղադրիչները մանրակրկիտ խառնել։ Այնուհետև թխելու կաղապարը առատորեն պատել յուղով և լցնել խմորը։
Մատներով բավական խորը անցքեր բացել և թողնել տաք տեղում 30 րոպե։
Խմորին ավելացնել ձեր սիրած համեմունքները, ինչպիսիք են սխտորը, լոլիկի չիրը կամ օրեգանոն, և վրան ավելալցնել ցանկացած մթերքներ (օրինակ՝ չերի լոլիկ կամ ձիթապտուղ):
Այս կերպ պատրաստված ֆոկաչան կարելի է հավելյալ ցողել ձիթապտղի յուղով։
Թխել 200°C տաքացրած ջեռոցում մոտ 30 րոպե։