Պելմենիի խմոր

Ալյուր ունիվերսալ պելմենիների համար առանց գլյուտենի Garnec 500գ 250 գ
Սենյակային ջերմաստիճանի ջուր 160-170 գ
Բուսական յուղ 8 գ (1 ճաշի գդալ) 8 գ (1 ճաշի գդալ)
Աղ 4 գ

1. Խառնեք ալյուրը և աղը, ավելացրեք ջուր և բուսական յուղ: Լավ հունցեք խմորը մինչև հարթ զանգված ստանալը:

 

2. Խմորի հետ աշխատելիս խմորի կեսը պահեք տոպրակի մեջ:

 

3. Խմորը գրտնակեք 1-2 մմ հաստությամբ: Պելմենիի և վարենիկիի համար կտրեք 6-7 սմ տրամագծով շրջանակներ, իսկ մանտիի համար՝ 10 սմ տրամագծով: Տեղադրեք միջուկը շրջանակի կենտրոնում: Փակեք եզրերը:

 

4. Պելմենիները/վարենիկիները դրեք եռացող ջրի մեջ և եփեք թույլ կրակի վրա 6-8 րոպե: Մանտիի տակի հատվածը յուղեք բուսական յուղով և դրեք գոլորշեփի մեջ: Եփեք 35-45 րոպե:

Զամբյուղ

Զամբյուղը դատարկ է

Ընդամենը

0 դրամ

Դիտեք ձեր զամբյուղը