
Պելմենիի խմոր
Ալյուր ունիվերսալ պելմենիների համար առանց գլյուտենի Garnec 500գ | 250 գ |
Սենյակային ջերմաստիճանի ջուր | 160-170 գ |
Բուսական յուղ 8 գ (1 ճաշի գդալ) | 8 գ (1 ճաշի գդալ) |
Աղ | 4 գ |
1. Խառնեք ալյուրը և աղը, ավելացրեք ջուր և բուսական յուղ: Լավ հունցեք խմորը մինչև հարթ զանգված ստանալը:
2. Խմորի հետ աշխատելիս խմորի կեսը պահեք տոպրակի մեջ:
3. Խմորը գրտնակեք 1-2 մմ հաստությամբ: Պելմենիի և վարենիկիի համար կտրեք 6-7 սմ տրամագծով շրջանակներ, իսկ մանտիի համար՝ 10 սմ տրամագծով: Տեղադրեք միջուկը շրջանակի կենտրոնում: Փակեք եզրերը:
4. Պելմենիները/վարենիկիները դրեք եռացող ջրի մեջ և եփեք թույլ կրակի վրա 6-8 րոպե: Մանտիի տակի հատվածը յուղեք բուսական յուղով և դրեք գոլորշեփի մեջ: Եփեք 35-45 րոպե: