Թխվածքաբլիթ դոնդողով
Ալրային խառնուրդ Mehl Farine 1կգ | 200 գ |
Շաքարի փոշի | 65 գ |
Սառը կարագ | 125 գ |
Ձու | 1 հատ |
Վանիլային շաքարավազ | 1 ճ․ գ․ |
Ջուր | 25 գ |
Հաղարջի դոնդող | 40-50 գ |
Պատրաստել խմոր բոլոր բաղադրիչներով (բացի դոնդողից), փաթաթել թաղանթի մեջ և 30 րոպեով դնել սառնարանում:
Հանել սառնարանից և փոքրիկ ռուլետ սարքել; այնուհետև կտրել այն մոտ 2 սմ երկարությամբ կտորների և ձևավորել փոքրիկ գնդիկներ:
Փայտե գդալի բռնակով յուրաքանչյուր գնդիկի կենտրոնում անցք անել։
Ջեռոցը տաքացնել 190°C, վերև և ներքև ռեժիմով։
Դոնդողը տեղափոխել խողովակաշարի տոպրակի մեջ (կարող եք նաև օգտագործել խողովակի տոպրակ՝ կտրելով ծայրերից մեկը), ապա լցնել խմորի գնդիկների անցքերը:
Թխել թխվածքաբլիթները նախապես տաքացված ջեռոցում մոտ 12 րոպե կամ մինչև ոսկե դարչնագույն դառնալը: