Հացի բաղադրատոմս

Ալրային խառնուրդ Bread-Mix B 1կգ 500 գ
Չոր խմորիչ առանց գլյուտենի 7 գ
կամ թարմ խմորիչ 15 գ
Մարգարին 100 գ
կամ ձիթապտղի յուղ 30 մլ
Ձու 3
Տաք ջուր 300 մլ
Աղ 1 պտղունց

Պատրաստել բոլոր բաղադրիչները, ուշադիր կշռել, հասցնել սենյակային ջերմաստիճանի և շարել ըստ բաղադրատոմսի հերթականության։ Պատրաստի «Bread B – Mix B» խառնուրդը մանրակրկիտ խառնել չոր խմորիչի հետ։ Թարմ խմորիչ օգտագործելու դեպքում այն ​​լուծել կես բաժակ տաք ջրի մեջ, ավելացնել մի քիչ շաքար և միացնել պատրաստի խառնուրդը (խմորիչը չպետք է անմիջական շփման մեջ լինի շաքարավազի հետ, մինչև այն ամբողջությամբ չլուծվի):

 

Ավելացնել մնացած բաղադրիչները։ Հունցել 5 րոպե, մինչև ստացվի համասեռ խմոր (կարող եք օգտագործել էլեկտրական հարիչ)։

 

Խմորը լցնել յուղով և ալյուրով պատված թավայի մեջ և գդալով կամ խոնավ սպաթուլայի միջոցով հարթեցնել  մակերեսը։ Ծածկել սրբիչով կամ պոլիէթիլենային թաղանթով և թողնել տաք տեղում, մինչև խմորը կրկնապատկվի (մոտ 30 րոպե):

 

Եթե ​​սենյակային ջերմաստիճանը հարմար չէ, խմորը տեղադրեք 40°C ջեռոցում, որպեսզի բարձրանա։ Ջեռոցի հատակին դնել ջրով լցված տարա, հասցնել 200°C և թխել հացը։ Գեղեցիկ ոսկեգույն երանգ ստանալու համար կարող եք ցանկության դեպքում մակերեսին քսել ջրով կամ հարած ձուն մի քիչ կաթով։

 

10 րոպե հետո իջեցնել ջերմաստիճանը մինչև 180°C և թխել մոտ 40 րոպե ևս։ Պատրաստ լինելը կարող եք ստուգել՝ հացը փայտիկով ծակելով։ Եթե ​​խմորը չի կպչում, ուրեմն հացը թխվել է։

 

Հացը թողնել  մետաղական ցանցի վրա սառչի։ Եթե ​​հացը կպել է թավայի պատերին, ապա սառչելիս այն շրջել և ծածկել խոնավ շորով։

 

 

Զամբյուղ

Զամբյուղը դատարկ է

Ընդամենը

0 դրամ

Դիտեք ձեր զամբյուղը