Հացի բաղադրատոմս
Ալրային խառնուրդ Bread-Mix B 1կգ | 500 գ |
Չոր խմորիչ առանց գլյուտենի | 7 գ |
կամ թարմ խմորիչ | 15 գ |
Մարգարին | 100 գ |
կամ ձիթապտղի յուղ | 30 մլ |
Ձու | 3 |
Տաք ջուր | 300 մլ |
Աղ | 1 պտղունց |
Պատրաստել բոլոր բաղադրիչները, ուշադիր կշռել, հասցնել սենյակային ջերմաստիճանի և շարել ըստ բաղադրատոմսի հերթականության։ Պատրաստի «Bread B – Mix B» խառնուրդը մանրակրկիտ խառնել չոր խմորիչի հետ։ Թարմ խմորիչ օգտագործելու դեպքում այն լուծել կես բաժակ տաք ջրի մեջ, ավելացնել մի քիչ շաքար և միացնել պատրաստի խառնուրդը (խմորիչը չպետք է անմիջական շփման մեջ լինի շաքարավազի հետ, մինչև այն ամբողջությամբ չլուծվի):
Ավելացնել մնացած բաղադրիչները։ Հունցել 5 րոպե, մինչև ստացվի համասեռ խմոր (կարող եք օգտագործել էլեկտրական հարիչ)։
Խմորը լցնել յուղով և ալյուրով պատված թավայի մեջ և գդալով կամ խոնավ սպաթուլայի միջոցով հարթեցնել մակերեսը։ Ծածկել սրբիչով կամ պոլիէթիլենային թաղանթով և թողնել տաք տեղում, մինչև խմորը կրկնապատկվի (մոտ 30 րոպե):
Եթե սենյակային ջերմաստիճանը հարմար չէ, խմորը տեղադրեք 40°C ջեռոցում, որպեսզի բարձրանա։ Ջեռոցի հատակին դնել ջրով լցված տարա, հասցնել 200°C և թխել հացը։ Գեղեցիկ ոսկեգույն երանգ ստանալու համար կարող եք ցանկության դեպքում մակերեսին քսել ջրով կամ հարած ձուն մի քիչ կաթով։
10 րոպե հետո իջեցնել ջերմաստիճանը մինչև 180°C և թխել մոտ 40 րոպե ևս։ Պատրաստ լինելը կարող եք ստուգել՝ հացը փայտիկով ծակելով։ Եթե խմորը չի կպչում, ուրեմն հացը թխվել է։
Հացը թողնել մետաղական ցանցի վրա սառչի։ Եթե հացը կպել է թավայի պատերին, ապա սառչելիս այն շրջել և ծածկել խոնավ շորով։